Musical

O ja…….. de musical?!?
We kunnen ons voorstellen dat u in deze coronatijd wel andere dingen heeft om aan te denken dan aan dé musical.
Toch is er nog steeds een enthousiaste groep mensen die heel graag hun zelfbedachte verhaal, hun zelfgeschreven liederen en -muziek ten tonele wil brengen.

September was de maand waarin we hoopten weer met de repetities te kunnen beginnen. In maart 2021 zouden immers de uitvoeringen zijn. September was ook de maand waarin de organisatie van de musical weer, na lange tijd, bij elkaar kwam. De hamvraag van de avond was: “Kunnen we met de repetities starten én kan de uitvoering in maart 2021 doorgaan?”

Toen een lastige beslissing, want zoals eerder aangegeven, we wilden heel graag weer beginnen. We wilden echter vooral verstandig zijn en kijken wat mogelijk zou zijn. Gezondheid gaat boven alles!

Met de wetenschap van nu, begin oktober, waarin we dagelijks zien dat het aantal besmettingen flink oploopt, zijn we blij dat we toen de juiste beslissing hebben genomen, nl. dat we de musical uitstellen tot oktober 2021.

Gezien de huidige situatie zal iedereen daar wel begrip voor hebben. Toch nog even een aantal redenen op een rijtje:
– Er zijn onder de deelnemers een aantal personen met een kwetsbare gezondheid én er zijn personen die met kwetsbare mensen werken. Zij willen absoluut geen risico lopen.
– De repetities zullen op zich niet veel problemen opleveren. We kunnen immers met kleine groepjes oefenen en in de grote zaal en de kerkzaal kunnen we genoeg afstand bewaren. Met de uitvoering is dat echter niet mogelijk. We staan dan met een groep mensen dichtbij elkaar op het podium te spelen én te zingen! Daar kunnen we geen 1.50 meter afstand houden!
– Ook heel belangrijk is dat we de kerkzaal niet volledig kunnen vullen. We hebben per opvoering maximaal 30(!) stoelen voor het publiek. Dat betekent dat we niet genoeg kaarten kunnen verkopen en dat we er financieel bij inschieten en de begroting niet sluitend krijgen. Het licht en geluid, een zeer belangrijk onderdeel, is een zeer grote kostenpost! Tevens kunnen we, doordat we geen pauze mogen houden, ook geen drankjes en hapjes verkopen, dus ook deze inkomsten lopen we mis.

Ons plan is om begin volgend jaar weer bij elkaar te komen, om te kijken hoe de situatie dan is . Mocht het enigszins kunnen dan hopen we in maart met de
repetities te kunnen starten. Als dat zo is, staan de uitvoeringen gepland voor het tweede weekend in oktober, t.w. 8, 9 en 10 oktober 2021.
U begrijpt dat, met de wetenschap van nu, dat allemaal misschien weer op losse schroeven komt te staan.
Toch blijven we optimistisch en hopen we dat in 2021 de periode aanbreekt dat we weer op een normale manier met elkaar om kunnen gaan. Dan kunnen we weer met de repetities starten en kunnen we u eindelijk die geweldige musical laten zien. Ooit gaat dat lukken! Wij hebben er vertrouwen én heel veel zin in.

We houden u op de hoogte.
Namens de organisatie van de musical ‘Vis-a-vis’,
Marianne Kamphuis.