Pastorale sectie Oud-Rijswijk

hester

Beste gemeente,

Mijn eerste bijdrage. Dat lijkt me een mooie gelegenheid om wat meer over mijzelf te vertellen. Mijn naam is Hester, ik ben begin dertig en woon in Utrecht met mijn man en onze konijnen. Ik doe de predikantsopleiding aan de PThU en hoop na mijn afstuderen ziekenhuispredikant te worden. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen in een ziekenhuis op de afdeling oncologische heelkunde en in een verzorgingstehuis op een psychogeriatrische afdeling. Na afloop van mijn stage heb ik nog een tijd als geestelijk verzorger gewerkt in datzelfde verzorgingstehuis. En ik was ouderling pastoraat in mijn kerk in Utrecht. Kortom: ik ben niet onbekend met het pastoraat. En dat komt goed uit, want dat is mijn belangrijkste taak hier in de Oude Kerk.

Maar voor een introductie is het misschien aardig om ook nog wat anders te vertellen dan mijn werkervaring. Zoals bijvoorbeeld dat ik graag naar muziek en boeken luister, op een doordeweekse ochtend naar de bioscoop ga, tijd buiten doorbreng – in een bos of op onze volkstuin – en nieuwe plaatsen verken. Dat ik naast theoloog ook fotograaf ben, dat ik me graag bezighoud met grote en kleine levensvragen en dat ik geen koffie drink.

Ik ben pas net begonnen, maar de eerste indrukken zijn positief. Ik voel me erg welkom hier in uw gemeente. Als ik een keer bij u op bezoek mag komen, neem dan gerust contact met me op. U mag me bellen, mailen of een berichtje sturen via WhatsApp. Dan maken we een afspraak voor een gesprek. Ik kijk in ieder geval uit naar de komende maanden en ik hoop dat dat wederzijds is.

Een hartelijke groet,

Hester van Dam