Pastorale sectie Nieuw-Rijswijk

Mijn naam is Maaike Bal-Plomp, geboren in Delft (1975) en gehuwd met Remko, die oorspronkelijk uit Rijswijk komt. Wij hebben samen twee kinderen, Max (20) en Jula (17) en wonen met z’n vieren in Delfgauw.

Kort wat achtergrond informatiemaaike, zodat u een beetje weet wat voor vlees u in de kuip heeft! Ik ben altijd, met veel plezier, werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Toch heb ik op mijn 38ste besloten om een ander pad te kiezen en ben theologie gaan studeren. Ik heb genoten van die periode van kennis opdoen en mij verdiepen in God, de Bijbel en alles wat ermee samenhangt. Na het behalen van mijn Master (Oude Testament) ben ik gestart als vertaler van theologische bijbelcommentaren en gaan lesgeven (bijbelcursus). Intussen bleef ik op zoek naar de plannen die God voor mij had. In mijn eigen kerkelijke gemeente ben ik altijd actief geweest in onder andere tienerwerk, inloopochtenden voor mensen van buiten de kerk en pastoraat. Ik lees graag en sinds onze verhuizing, bijna twee maanden geleden, is ook tuinieren een hobby geworden!

Eind juni heb ik gereageerd op de vacature bij de protestantse gemeente in Rijswijk. En na enkele prettige en goede gesprekken ben ik aangenomen als pastoraal medewerker in uw gemeente. Ik ben daar heel blij mee en ook dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen.

Ik verheug me erop u te ontmoeten en met elkaar in gesprek te zijn, over dingen die er toe doen. Het leven is meestal niet eenvoudig en we worden geconfronteerd met moeilijke vragen en verdrietige, of boos-makende, situaties. Antwoorden of oplossingen zijn niet altijd te vinden. En naast alle complexiteit is er ook de vreugde en blijdschap die we kunnen delen. Het mooie van christen-zijn, vind ik dat je onderdeel bent van het lichaam van Christus. Deel van een gemeente van mensen die naar elkaar omzien, elkaar liefhebben.

Graag wil ik u dienen als medewerker van deze gemeente in de Oude en Nieuwe kerk in Rijswijk. Per 1 september starten mijn werkzaamheden. Ik ben beschikbaar, schroom niet om me te benaderen!

Een hartelijke groet,

Maaike