Kerkrentmeesters

Vertrek van de koster Jan Nouwen
Op het moment dat u dit kerkblad onder ogen krijgt, is de laatste werkdag van onze koster in de Nieuwe Kerk, Jan Nouwen net voorbij. Op 5 juli 2021 bereikte Jan de AOW-gerechtigde leeftijd en is dus ook de dag aangebroken dat hij van zijn pensioen mag gaan genieten.
Op 1 januari 2015 is hij in dienst getreden van de Protestantse Gemeente Rijswijk in de functie van koster. Zes en een half jaar heeft hij zijn taak blijmoedig vervuld. Een koster heeft een vrij uitgebreid en gevarieerd takenpakket, dat kan variëren van het schoonhouden van alle ruimten in het kerkgebouw, zorgen voor een net buitenaanzicht van het kerkgebouw, bijhouden van de kerkagenda, enz. tot het optreden als een soort gastheer bij erediensten en bijzondere gelegenheden. Nooit heeft hij in de jaren bij de PGR gemopperd, steeds was hij in een goede stemming. Dat is een compliment waard!
Namens het College van Kerkrentmeesters wens ik Jan en Carla veel blijdschap, een goede gezondheid en Gods zegen in de tijd die nu voor ze aanbreekt.

800px-P1060476-Nieuwe_Kerk_Steenv.laan

En dan nu…

Hans van den Berge: de nieuwe koster met een bekend gezicht
Per 1 juli 2021 treedt bij de Protestantse Gemeente Rijswijk als koster in dienst: Hans van den Berge. Voor veel gemeenteleden een bekende verschijning, want al vrij snel nadat hij en Cora uit Delft naar Rijswijk verhuisden werden ze actief lid bij de PGR. Ze namen beiden het ambt van diaken op zich. Nu Hans in dienst treedt als koster eisen de regels van de kerkorde echter dat hij het ambt van diaken aflegt.
We zien met Hans als koster de naaste toekomst in vertrouwen tegemoet: Hij weet van wanten, heeft oog voor detail, is bovendien bijzonder handig met allerlei soorten gereedschap en draagt onze gemeente ook een zeer warm hart toe.
Het College van Kerkrentmeesters prijst zich gelukkig zo’n vervanger van Jan Nouwen te hebben kunnen aannemen!

Namens het College,  Hugo Elbers