Update Jeugdkerk

Jeugd

 

De tijd vliegt!

September is alweer achter de rug en we hebben al verschillende dingen ondernomen met de jeugdkerk. Zo ging Eveline met vijf van onze tieners meteen na de eerste jeugdkerk van het seizoen ook nog naar een BBQ in de tuin van het Stadsklooster in Den Haag. Hier waren 60 tieners en hun leiding van kerken in Den Haag, Voorburg en Rijswijk samengekomen, om elkaar te ontmoeten, om te achterhalen waar de jongeren behoefte aan hebben en om leuke plannen te maken. We hopen op deze manier meer van elkaars activiteiten op de hoogte te blijven en misschien elkaar vaker te ontmoeten door bij de activiteiten van anderen aan te sluiten.

De volgende bijzondere activiteit van de jeugdkerk komt er ook al aan, dus save the date: op zaterdag 19 november is er een kook- en filmavond bij Eveline en Geoffrey thuis.  Dus zit jij op een middelbare school en lijkt je dit leuk, laat het ons dan weten (via jeugdkerkrijswijk@gmail.com) of vraag of je in de WhatsApp groep van de jeugdkerk kan.

Naast deze losse activiteiten hebben wij natuurlijk ook nog onze normale jeugdkerk-ontmoetingen in de Oude- en de Nieuwe Kerk waar we tijdens de kerkdienst onze eigen bijeenkomst hebben. Op dit moment zijn de jongeren bezig met het onderwerp parabels/vergelijkingen en wordt er met een schuin oog gekeken naar symboliek/tekens in de Bijbel. Dit is niet altijd even gemakkelijk, maar samen met Geoffrey en Jeroen weten de jongeren vaak toch wel de leukste wendingen te ontdekken in deze verhalen. Wat ons als leiding is opgevallen, is dat er altijd wel een verrassende wending gevonden kan worden in parabels, en dat de parabel en dus ook ons gesprek toch ergens anders over kan gaan dan we vooraf hadden verwacht. Zo werd Geoffrey, die een parabel navertelde, opeens voor moordenaar en dief uitgemaakt (en terecht)! Dit vond Geoffrey helemaal prachtig, want de essentie van de parabel werd dus begrepen!!

Aangezien wij dit seizoen elkaar voor het eerst 2x per maand ontmoeten, lijkt het ons handig om regelmatig een overzicht te plaatsen in het kerkblad met daarin de verschillende activiteiten van de jeugdkerk. Hieronder vinden jullie het huidige rooster.
Natuurlijk bestaat er altijd de kans dat wij eens iets spontaan doen en dat dat niet in het kerkblad zal staan, dus meld je ook zeker aan voor onze mail en/of WhatsApp groep.

Datum                     Wat
23 oktober:      geen jeugdkerk (onvoldoende leiding)
13 november:    Jeugdkerk (bibliodrama/parabel) NK
19 november:    Filmavond: Narnia.    Bij Eveline en Geoffrey thuis
27 november:    Jeugdkerk (Narnia analyseren)            Oude Kerk
11 december:    Jeugdkerk (Wat vieren wij nu met Kerst?)    NK
24 december:    Kinderkerstnachtdienst                Oude Kerk
25 december:    Kerst vieren (geen jeugdkerk)

Namens de jeugdkerkleiding: Geoffrey Vijverberg, Eveline Vijverberg, Jeroen Voogt en Willeke Hokken