Kroontjestocht

Afgelopen twee jaar hingen er overal in Rijswijk kroontjes in de vensters. Ze verwezen naar Driekoningen, de wijze koningen uit het Oosten die onderweg waren om een koningskind te zoeken. Uiteindelijk vinden ze het kindje Jezus in een niet echt koninklijke omgeving, toch herkennen ze in dit baby-tje de Vredevorst.

Kroontjestocht

Tijdens de kerstvakantie wordt er ook dit jaar 2022 voor kinderen een kroontjesspeurtocht georganiseerd in oud-Rijswijk. Met het feest van Driekoningen denken we aan de koningen die uit verre landen kwamen om met hun geschenken het kindje Jezus te aanbidden. De kinderen gaan met de speurtocht, net als de koningen op pad. Zij gaan speuren naar kroontjes die in oud-Rijswijk overal achter de ramen te vinden zijn. Voor elk kroontje dat ze zien, plakken ze een stickertje op een stempelkaart. Dit project wordt alleen een succes als er voldoende kroontjes te vinden zijn. Mocht u in oud-Rijswijk wonen, dan is ons verzoek om een kroontje zichtbaar achter uw raam te plakken en dit t/m 5 januari te laten hangen. 5 januari is de dag voor Driekoningen. In het Kerkblad staat een kroontje dat u kunt uitknippen, maar u kunt natuurlijk ook zelf een kroon tekenen en uitknippen. Alle kinderen, dus ook de kinderen die niet in oud-Rijswijk wonen, kunnen aan de kroontjes speurtocht meedoen. Ze kunnen vanaf 2e kerstdag overdag een stempelkaart met stickertjes ophalen bij de Oude Kerk. Buiten zal een kastje staan waar het materiaal in te vinden is.

De volle kaart kan donderdagmiddag 5 januari in de Oude Kerk worden ingeruild voor een leuke verrassing. Dan kan ook de kerststal bewonderd worden.

Alle kinderen (kerkelijk en niet-kerkelijk) van harte welkom!