Oude Kerk

Zondag 25 april
vierde zondag van Pasen
De feestklank van Pasen klinkt in deze weken tot Pinksteren gewoon door. We zijn verheugd om Jezus in ons midden. Een bekend beeld dat Jezus zelf hiervoor gebruikt, is het beeld van de Goede Herder. De Goede Herder kijkt of het goed gaat met zijn schapen: hij telt zijn schapen, hij houdt ons wel en wee in de gaten en hij zorgt ervoor dat we niet in teveel sloten tegelijk lopen.
Nou voelen wij ons niet echt schapen. Te mak zijn ze in ons beeld. Te volgzaam. We horen deze zondag meer over onze Herder, en wie weet, ontdekken we iets over onszelf wat we nog niet wisten.
Ds. Sifra Baayen

Zondag 2 mei
vijfde zondag van Pasen
Diaconale dienst
Gezamenlijk in de Nieuwe Kerk

Zondag 9 mei
zesde zondag van Pasen
Voorganger: Prop. S. van der Woude,  Zeist.

Donderdag 13 mei
Hemelvaart
Gezamenlijk in de Nieuwe Kerk

Zondag 16 mei
zevende zondag van Pasen
Voorganger: Dr. P. Lugtigheid,  Delft
Zondag 23 mei
Pinksteren
“Geloven, hopen, liefhebben door uw kracht”
De leerlingen zitten bij elkaar, biddend en wachtend. Jezus is uit hun midden verdwenen, maar laat hen niet alleen. Want geloven, dat kunnen ze niet zonder hulp van boven. Maar welke vorm dat aan zou nemen, dat wisten ze natuurlijk niet. Ik kan me voorstellen dat ze wat drempelvrees hadden om over hun Jezus te vertellen aan de mensen.
Maar dan, vuur en wind. Ze waaien bij wijze van spreken het huis uit, en ze stromen over: dit nieuws willen we niet langer voor onszelf houden. Herkennen jullie dit gevoel? Het doet wel denken aan verliefdheid: waar het hart vol van is, stroomt de mond van over. Deze zondag vieren we het feest van de Geest die nog altijd in de kerk waait.
Ds. Sifra Baayen

Zondag 30 mei
Drieëenheid / Trinitatis
Lezingen: Exodus 3: 1-6; Johannes 3: 1-16
Drievuldigheidszondag, drie-eenheidszondag. De zondag waarmee de tijd van de grote feesten in de kerk wordt afgesloten. De zondag genoemd naar het leerstuk van de drie-eenheid, het leerstuk waarmee de kerk die wonderlijke eenheid tussen Jezus en Zijn Vader heeft geprobeerd te verwoorden, en waarmee ze er vooral in geslaagd is het mysterie te verdiepen.
Op deze zondag lezen wij teksten over God die zich onverwacht openbaart aan Mozes, en Jezus die antwoord geeft op vragen die Nicodemus niet gesteld heeft, antwoorden die alleen maar meer vragen oproepen bij Nicodemus.
Ds. Ole van Dongen

 

(diensten waarbij in acht moet worden genomen de anderhalve meter maatschappij.)