Oude Kerk Open

Een nieuwe lente, een nieuwe start

Na 2 jaar tobben met corona kan de Oude Kerk weer ongehinderd voor het publiek opengesteld worden. Van zaterdag 7 mei tot en met zaterdag 24 september is de Oude Kerk op zaterdagen en woensdagen geopend.

U bent welkom op de zaterdagen van 12:00-15:00 uur voor rondleiding en bezinning en op woensdagen van 12:00-14:00 uur voor bezinning en rondleiding.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de zaterdagen moet u misschien even naar de ingang in de Herenstraat zoeken. Deze ingang wordt de laatste tijd door marktkramen aardig geblokkeerd. Let op het aankondigingsbord en de getekende voetstappen richting kerk.

Ons enthousiaste team heeft in de laatste twee jaar drie medewerkers aan de dood verloren. Helaas staan de mensen niet te trappelen om dit hiaat op te vullen. Maar we blijven met de steeds ouder wordende medewerkers enthousiast bezig om deze activiteiten vol te houden.

U leest het al tussen de laatste regels door. We zoeken nog steeds naar vrijwilligers, die op een van de genoemde dagen ons team willen komen versterken. Oud of jong, kerkelijk of niet, iedereen is van harte welkom om iets voor deze prachtige Oude Kerk te betekenen.

U wordt niet in het diepe gegooid. Elke enthousiaste nieuweling krijgt de nodige informatie en loopt in het begin met een ervaren rondleider mee. U zult er geen spijt van krijgen. U heeft weer gespreksstof genoeg om bv. op verjaardagen iets unieks te vertellen.

Mocht u ons team willen komen versterken, neem dan contact op met een van de volgende personen:

Kerkgangers van de Oude Kerk kunnen inlichtingen vragen bij:
Greet Zonneveld of telefoon: 070-398 98 00.

Kerkgangers van de Nieuwe Kerk kunnen terecht bij:
Arie van den Bor of telefoon: 070-889 11 67.

Hopelijk staat binnenkort onze telefoon roodgloeiend en krijgen wij er rode oortjes van.