Geloof in groene toekomst

De afgelopen jaren worden we ook in Nederland steeds meer geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Afgelopen zomer was het kurkdroog in het land, twee zomers geleden stond de zomer in het teken van de overstromingen. Ook in het dieren- en plantenleven merken we dat de klimaatverschuiving niet zonder gevolgen blijft. Geloof in groen

Deze vragen over klimaatverandering gaan de kerken niet voorbij. Meer dan 80% van de kerkelijke jongeren maakt zich grote zorgen om klimaatverandering.1 Deze jongeren geven aan dat geloof een belangrijke inspirator is om na te denken over de gevolgen van klimaatverandering, of dat nu gevolgen zijn hier in Nederland, of in het buitenland.

Op woensdagavond 6 september zal Sam Janse vertellen waar geloof en duurzaamheid elkaar raken. De lezing in de Nieuwe Kerk begint om 20.00 uur, en vanaf 19.45 uur is er inloop. Sam Janse schreef het gesprekboekje ‘Eenvoudig leven’, waar de 3.0-kring mee bezig is. Hij vertelt hierin dat leven op een duurzame manier ook iets brengt voor je geloofsleven.

Deze avond zal inhoudelijk worden voorbereid door leden van de 3.0-kring. Zij zullen ook de paneldiscussie na de lezing leiden.

1 Onderzoek sept en okt 2021 door R2 Research in opdracht van MissieNederland, Tearfund Nederland, Micha, A Rocha, World Servants, EO BEAM, HGJB en de Protestantse Kerk in Nederland. https://www.michanederland.nl/wp-content/uploads/2021/12/Jongeren-Kerk-en-Toekomst_20211203.pdf