Pastorale sectie Oud-Rijswijk

Project Kindernevendienst ‘Ik zorg voor jou’
In het kader van het kindernevendienstproject voor de Veertigdagentijd en Pasen sturen de kinderen elke zondag een kaart naar iemand van wie zij denken dat diegene het wel eens nodig zou kunnen hebben: een beetje aandacht, een aardig gebaar. Op de eerste zondag bedachten de kinderen dat de kaart naar hun leeftijdgenootjes in het AZC moest gaan; die kenden ze nog van het gezamenlijke uitje naar geitenboerderij
’t Geertje. Ze hebben er nog een mooie tekening bij gemaakt. Een prachtig initiatief van jullie!

zorg voor jou

kindhand

Overlijden
Op zondag 11 maart jl. is overleden mw. Aag Schoumans – van Ee, op de leeftijd van 82 jaar. Zij woonde aan de Lindelaan 152. Ze was sinds 2001 weduwe van Bram Schoumans, en zij kregen samen vier kinderen en zes kleinkinderen. Mw. Schoumans was een trouwe kerkganger, en we kenden haar als een joviale vrouw, met bravoure en humor. Ze kampte de laatste jaren wel met haar gezondheid. Ze kreeg trouw bezoek van het zustercomité. Haar overlijden kwam toch vrij onverwacht. Een paar dagen ervoor is ze in het ziekenhuis opgenomen, waar ze uiteindelijk overleed temidden van haar kinderen en kleinkinderen, en nadat er gebeden was en ze de zegen had ontvangen. Dat hebben de kinderen als heel bijzonder ervaren. De afscheidsplechtigheid van Aag Schoumans heeft plaatsgehad op dinsdag 20 maart op Eikelenburg, waarna zij is bijgezet in het familiegraf op begraafplaats Oud-Rijswijk. Op de rouwkaart staat de tekst uit Prediker 3: “Alles heeft zijn tijd, door God gesteld.”

Paul van Vliet
Op zondag 25 februari jl. begon ik de preek met een tekst van Paul van Vliet, een gedeelte uit zijn lied “Misschien vannacht.” Op zondag 11 maart heb ik de oude meester dit lied voor het laatst ‘live’ horen vertolken, in de Koninklijke Schouwburg, waar hij aan zijn laatste tournee bezig is, “Alleen op zondag.” Op verzoek hierbij nogmaals de woorden geciteerd in de preek.

In elke vrouw – in elke man
zit een verlangen groot of klein
om in dit leven – als het kan
één keer gewichtloos vrij te zijn.

Vrij van verdriet en niet meer bang
niet meer alleen en los van toen
omarmd door oeverloos geluk
in staat iets kolossaals te doen.

In elke vrouw – in elke man,
zit een verlangen diep verstopt
om in dit leven – als het kan
één keer te voelen dat het klopt.

Als je dat één keer hebt gevoeld
en je dus weet dat het bestaat,
dan moet je tot je laatste snik
onthouden dat het daar om gaat.

Huwelijksdienst zondag 22 april
Over ‘voelen dat het klopt’ gesproken, Marike en ik gaan een bijzonder moment tegemoet deze maand. Omdat we voelen dat het klopt. En omdat we dat gevoel ook gestalte willen geven, in woord en gebaar. Op 14 april zal ons burgerlijk huwelijk worden gesloten, waarna wij op zondag 22 april een zegen zullen vragen over onze verbintenis, in de ochtenddienst, om 10.00 uur in de Oude Kerk. Wij verheugen ons zeer om dit heugelijke moment te vieren in het midden van de gemeente. U bent allen vanzelfsprekend van harte welkom.

Contact
Wilt u graag dat ik bij u thuis langskom voor een pastoraal contact, laat u dat dan aan mij weten via mail of telefoon?

Met een hartelijke groet,
Ds. Michiel de Leeuw