Pastorale sectie Oud-Rijswijk

Bediening van de heilige doop
doopOnze nieuwe gemeenteleden, Rob en Patricia Kerkdijk, willen graag hun dochtertje Marly laten dopen op zondag 13 december. Dit is de derde zondag van de advent. Deze doop hadden zij al in het voorjaar aangevraagd maar toen ging de kerk dicht vanwege corona. Ze hebben dus lang geduld moeten oefenen. De meesten van u zullen Rob en/of Patricia al wel eens gezien hebben. Want beiden bespelen een instrument en hebben ook al eens in een kerkdienst gespeeld. We hopen op een vreugdevolle dienst op deze zondag met de naam: Verheugt u!
Ds. Susan Karreman

Goede wensen
Als het nieuwe kerkblad bij u op de deurmat valt is het eind november. De decembermaand ligt dan nog onaangeroerd voor ons. De maand van gezelligheid, lichtjes, kadootjes, lekker eten, een mooi versierde boom en rode amaryllissen. Maar dit jaar zal de decembermaand anders verlopen. Geen overvolle kerstnachtdienst waarin we ons boven onszelf uit kunnen zingen. Geen eettafel waar we met z’n allen omheen zullen zitten. Zelfs voor onze boodschappen moeten we vooruitdenken en in het voren werken om maar niet een al te grote piekdrukte in de winkels te krijgen. En o ja, ik schreef het ook al elders, grote kans: geen vuurwerk op de drempel naar het nieuwe jaar!
beeld jo mariaNee, dit jaar is alles anders in december. En toch… toch zullen we samen zijn, in onze beide kerken en met elkaar verbonden via internet. Kerstliederen zullen daar klinken, corona of niet, weliswaar niet zelfgezongen maar voor- gezongen. Muziek zet de vreugde luister bij. Voor jong en oud is er toch het genieten van de kerstboom, en samen zullen we toeven in kleine kring. En: een Kind wordt ons geboren. In een schamele stal zal het in een voederbak gelegd worden. Dat zal ons bescheidenheid leren, en het zal ons leren om van binnen echt blij te zijn, tevreden, in vrede, ongeacht hoe beperkt (en ook: beperkend)  de buitenkant dan ook mag zijn. Daarmee kun je straks weer een heel jaar vooruit.
Wat ook anders zal zijn vanaf december, is dat onze nieuwe predikant, Sifra Baayen, aan onze gemeente wordt verbonden.  Ook haar intrede zal anders verlopen dan hoe je het ‘t liefste zou hebben. Daar kun je treurig over zijn, maar beter is het om in je hart het geschenk van deze nieuwe verbintenis in vreugde te ontvangen!
Ik wens u en jullie allen een intens beleefd Kerstfeest in verbondenheid.
En voor het nieuwe jaar: Heil en Zegen!
Met een hartelijke groet,
Maria Opgelder