Pastorale sectie Oud-Rijswijk

Terugblik op Goede Week en Pasen
 terugblik
Het was een bijzondere week in de aanloop naar Pasen. Veel mooie en waardevolle vieringen met veel belangstelling. Het begon met de viering van Palmpasen op 14 april, met een prachtige optocht van de kinderen door de kerk. Wat een feest was dat om mee te maken!
 stokken maken
stokken zien
 
In de viering van Witte Donderdag vierden we het Laatste Avondmaal, dat paradoxaal genoeg juist ook het Eerste Avondmaal was zoals wij dat kennen en gedenken.

Goede Vrijdag was een bijzondere, ingetogen viering, opgeluisterd door het ontroerende vioolspel van Joanneke Kersjes en Hanneke Winsemius. Aan het slot van de dienst werden kaarsjes bij het kruis ontstoken.

De paaswake was ook dit jaar weer de sfeervolle opmaat naar Pasen, met de nieuwe paaskaars die in de donkere kerk wordt binnengebracht, de verhalen van doorgang en uittocht en bevrijding, de doopgedachtenis met een kruisje van water op het voorhoofd en natuurlijk het aansteken van elkaars kaarsje met het licht van Pasen! Voor het eerst besloten we de viering met het heffen van het glas met een lichte drank (witte wijn of wit druiven- sap) als feestelijk teken van het licht dat was aangebroken. Een nieuwe traditie lijkt geboren…

Op paasmorgen was het echt feest. Een ‘Viering voor alle leeftijden’ in een volle kerk. Veel gasten in ons midden. De Cantorij zong prachtig o.l.v. Henny Heikens en trompettist Carlos Cunha wist de feestvreugde nog te verhogen. Er was aanvankelijk verwarring met de liturgie waar verschillende pagina’s uit ontbraken, maar dat bleek een listige manier te zijn om alle kerkgangers aan hun beginnersdiploma “Hulp krijgen” te helpen. Graag gedaan…
 hulp krijgen

Kortom, een bijzonder hoogtepunt in het kerkelijk jaar. Dank aan een ieder, die – op welke wijze dan ook – aan deze vieringen heeft bijgedragen.

Zelf mocht ik namens onze Protestantse Gemeente zoals elk jaar ook weer een bijdrage leveren aan de paasvieringen op de Snijdersschool, waar ik gebeden heb gemaakt en uitgesproken samen met een groep leerlingen, en in een kort verhaal de Paasboodschap heb toegelicht. Zoals u op de foto’s hieronder ziet, was de paasstemming opperbest!

snijdersschool 1snijdersschool 2
catcheseCatechese Oude Kerk
In juni start er weer een catechese voor de kinderen!

 Wanneer: dinsdagmiddagen 11 juni, 18 juni, 25 juni,
15.15 uur (inloop) –  16.30 uur
Waar: in de Oude Kerk
Door wie? ds. Michiel de Leeuw en Marijke Pleijsier
Aanmelden bij: Michiel de Leeuw, email: dsmdeleeuw@gmail.com
Doe jij ook mee? En wil je nog iemand meebrengen? Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes, iedereen van 6 t/m 12 jaar is welkom. Dus meld je snel aan!

Contact
Wilt u graag dat ik bij u thuis langskom voor een pastoraal contact, laat u dat dan aan mij weten via mail of telefoon?
Met een hartelijke groet,
Ds. Michiel de Leeuw