Pastorale sectie Nieuw-Rijswijk

Hoopvol maar voorzichtig

muziek vogels
We gaan het nieuwe kerkelijke seizoen tegemoet. En de hoop is natuurlijk dat we ons eindelijk weer vrijer zullen kunnen bewegen. En dat we ook weer spontaan kerk kunnen zijn. Mij bereiken veel vragen over het zingen. De solisten worden enorm gewaardeerd. En er wordt genoten van hun vaak prachtige zang. Maar het verlangen naar weer zelf kunnen zingen is heel groot. En het geduld is al zo lang op de proef gesteld. In sommige kerken wordt alweer gezongen. Waarom dan niet bij ons? En de meeste ouderen zijn toch ingeënt?
Heel begrijpelijke opmerkingen! Toch wachten we nog even met zingen totdat duidelijk wordt of en hoe het virus zich in de herfst manifesteert. Het zou erg moeilijk zijn als we net weer begonnen waren en het moet worden teruggedraaid. Ook zou het vreselijk zijn als er mensen zouden worden besmet, omdat we toch te snel weer alles willen. Die besmetting is ook mogelijk na vaccinatie. Maar we mogen gerust hoopvol zijn, want het lijkt realistisch om aan te nemen dat, bij landelijk toch al een behoorlijk hoge vaccinatiegraad, we het ergste achter de rug hebben. En dat we in een maand of twee ons geloof ook weer zingend kunnen beleven! Overigens is mijn hoop dat de solisten dan niet helemaal zullen verdwijnen. Maar dat ze liefst iedere zondag ons zingen blijven ondersteunen. Wat hebben we een prachtige, vaak nog onbekende, liederen uit het liedboek mogen horen door hun bijdrage! Het kost iedere keer weer tijd en inspanning om alles in te studeren. En iedere zondagmorgen om 9.00 uur zijn organist en solisten al in de kerk aanwezig om te oefenen. Waardoor we in ieder geval liederen horen klinken, terwijl in andere kerken de liederen vaak alleen worden voorgelezen. Heel veel dank dus aan de musici en zangers van onze geloofsgemeenschap!

Ter nagedachtenis aan Reza Soeleman
bos
Hij overleed plotseling, op 16 juli, op de leeftijd van 66 jaar. Hij was een stille, wat teruggetrokken man die niet opviel. Met een klein aantal gemeenteleden had hij regelmatig contact en daar genoot hij van. Maar hij had ook veel tijd nodig om bij zichzelf te zijn. Computers waren zijn passie. In zijn huis stonden er heel wat en hij was zeer bedreven in het omgaan ermee. Geloof stond voor hem op nummer één. Hij was er meestal zeer intens mee bezig, waarbij hij weleens erg streng voor zichzelf kon zijn. Een tijd lang deed hij mee met een van de meditatiegroepen. Ook daar was hij wat stil op de achtergrond maar soms kon hij ineens een rake opmerking maken. En hij volgde alles intens. We wensen vooral zijn hoogbejaarde vader, maar ook verdere familie en vrienden dat goede herinneringen aan deze bijzondere mens hen zullen dragen.

Contact
Langzamerhand kunnen er weer steeds meer bezoeken worden afgelegd. Ik zit nog niet iedere dinsdagochtend in de kerk. Maar er kan altijd een afspraak worden gemaakt voor in de kerk (ook op andere dagen dan dinsdag) of bij u thuis. Neem gerust contact op als u daar behoefte aan heeft.

Graag tot ziens, thuis,
onderweg of in de kerk.
Hartelijke groet,
Ds. Susan Karreman