Pastorale sectie Nieuw-Rijswijk

De muur van hoop

Er zijn afbeeldingen en teksten bij gekomen op de muur van hoop.
U vindt ze hierbij.
Wilt u ook bijdragen aan deze muur die ons perspectief wil bieden? Als u naar de kerkdiensten komt, kunt u uw afbeeldingen of teksten bij de ingang overhandigen. Als u online de dienst meebeleeft en graag een bijdrage wil leveren, maak dan een foto en mail die aan mij. We zorgen in beide gevallen dat ze worden opgehangen.
Eind november begint de adventstijd weer, bij uitstek een periode van hoop. Laten we die met elkaar blijven koesteren, ook en juist in deze moeilijke en onzekere periode voor de wereld en voor onszelf!

summer

hope

hoop liefde

boom

Graag tot ziens
Niemand weet hoe het verder zal gaan met het virus. En of we binnen afzienbare tijd weer echt kerk kunnen zijn. Wie kerk zegt, zegt bijna als eerste: ontmoeting. Daar leven we van en daar leven we naar toe.
De mogelijkheden daartoe zijn momenteel beperkt. Dat maakt het erg moeilijk om echt geloofsgemeenschap te zijn. Laten we elkaar proberen vast te houden, juist nu. Misschien eens wat vaker bellen of een kaart sturen. Want geen mens is een eiland en niemand wil dat ten diepste zijn.
Veel pastoraat gaat momenteel telefonisch. Maar bezoek thuis is zo nodig ook mogelijk. Ik ben nog niet zo ver dat ik iedereen met wie contact was weer gebeld heb. Maar de hoop is om dit najaar toch nog veel mensen te bereiken. U kunt mij ook bellen, laat het geen eenrichtingsverkeer zijn!
U en jullie allen wens ik een mooie adventsperiode toe waarin we opnieuw zullen beseffen dat het Licht zeker sterker zal blijken te zijn dan al het duister.

Graag tot ziens, thuis, onderweg of in de kerk.
Hartelijke groet,
Ds. Susan Karreman