Pastorale sectie Nieuw-Rijswijk

vreemde zomer
Een vreemde zomer
Gelukkig kunnen we weer wat rustiger ademhalen. Dat is in ieder geval zo nu ik dit schrijf. Tegen de tijd dat u dit leest kan het compleet veranderd zijn.
Maar nu lijkt het virus zich rustig te houden en kan er weer veel. Elkaar weer meer ontmoeten is voor de meesten van ons waarschijnlijk het belangrijkste.
Sommigen van ons gaan op vakantie. De meesten niet zo ver weg. Wat voor de ouderen die achterblijven dan weer heel prettig is.
Jongeren hebben eindexamen gedaan, maar zonder een centraal examen en waarschijnlijk ook zonder een groot feest. Wie volgend jaar aan een opleiding of studie begint zit in spanning of het alleen online zal beginnen of hopelijk ook fysiek. Mensen met een eigen bedrijf maar ook in loondienst of zzp-er verkeren in grote spanning over hun toekomst. Zo zijn er vele ongemakken en onzekerheden aan onze levens toegevoegd. Met op de achtergrond nog steeds de stille dreiging. Ook dankbaarheid is bij veel mensen te proeven vanwege het land waarin we mogen leven en de uitstekende gezondheidszorg. Het verlangen naar het “oude ‘normaal” dat ooit zo vanzelfsprekend leek is bij velen van ons sterk aanwezig. Misschien zijn we in deze tijd ook sterker bepaald bij het vertrouwen waaruit we als christenen hopen te leven. Hoe lastig dat vaak is maar ook hoe enorm waardevol als veel van wat we als zekerheid beschouwden wegvalt. De Aanwezige als de vaste bodem van Licht onder ons bestaan als veel gaat schuiven. Ik hoop van harte dat we innerlijk sterker en met meer vertrouwen uit deze crisis tevoorschijn zullen komen!

Graag tot ziens, thuis, onderweg of in de kerk.
Hartelijke groet, Ds. Susan Karreman