Overzicht Nieuwe Kerk

Zondag 5 september
twaalfde zondag van de zomer
veertiende zondag na Trinitatis
Crèche: Monique vd Bijl
Signaal uit de hemel
We hebben allemaal wel eens in ons leven gedacht: wisten we nou maar zeker wat God van me wil. Bij grote levensbeslissingen: trouw ik met die en die. Of met een nieuwe baan, is dit waar God mij wil hebben? Kwam er dan maar een briefje uit de hemel.
Gideon vraagt het God op de man af: als het daadwerkelijk uw bedoeling is dat ik Israël ga bevrijden? Een briefje uit de hemel kwam niet, maar wel een duidelijk teken. Gideon vroeg het nogmaals, en nogmaals volgde een teken. Zondag 5 september gaan wij het hebben over signalen uit de hemel en tekens aan de wand.
Ds. Sifra Baayen

Zondag 12 september
dertiende zondag van de zomer
vijftiende zondag na Trinitatis

start
Ook in de Nieuwe Kerk zal op deze startzondag een dienst worden gehouden. Dit in verband met de coronamaatregelen waardoor maar een beperkt aantal bezoekers per kerkgebouw kan worden toegelaten. Om toch de verbondenheid te onderstrepen zal eveneens in de Nieuwe Kerk de preek van ds. Sifra Baayen worden uitgezonden (leve de techniek!). Want zij staat op het rooster als voorganger voor deze zondag. Verder zullen we onze eigen liturgie volgen. Met dank aan de vrijwilligers die zich voor deze dienst extra hebben laten inroosteren!
Ds. Susan Karreman

Zondag 19 september
eerste zondag van de herfst
zestiende zondag na Trinitatis
Crèche: Azien Fieret

beelden

De hoofdlezing voor deze zondag is uit Marcus 9 vs 30 -37. Het is een heel menselijk en herkenbaar verhaal over de leerlingen van Jezus die erover bekvechten wie van hen de belangrijkste is. Er moet natuurlijk heel wat onderlinge concurrentie zijn geweest bij die twaalf, die dag en nacht met Jezus optrokken. Zoals wij mensen van nature altijd vechten om de meeste waardering en de beste plek. Maar Jezus roept op om de strijd op te geven. Dat doen we niet zomaar.  Maar misschien kunnen we het stukje bij beetje leren. Daarnaast lezen we uit de brief van Jakobus, hoofdstuk 4 vs 1-7.
Ds. Susan Karreman

Zondag 26 september
tweede zondag van de herfst
zeventiende zondag na Trinitatis
Crèche: Wil Pors
Waar trekken we de lijn? Wie hoort bij ons, wie niet? Wat voor gedrag kan door de beugel bij ons en wat niet? Deze vragen spelen door het mensenleven heen, van basisschool tot verzorgingstehuis. Regelmatig zitten leerlingen van Jezus met dit type vragen, want ook wij vormen een groep die mensen buitensluit of binnenhaalt. Jezus geeft hier beeldend antwoord op.
Ds. Sifra Baayen