Kerkdiensten

kerkdiensten_001 blad

 

Coronamaatregelen worden serieus toegepast bij onze kerkdiensten.

Inmiddels hebben we een maand ervaring met het houden van kerkdiensten in de ‘nieuwe tijd’. Er is goed voorbereid om dit mogelijk te maken en met hulp van een arts en overheidsexpertise is een protocol opgesteld. De procedure, die daarin is beschreven wordt nu serieus toegepast en van verslapping is geen sprake, zo merken we.

Als u ook wilt gaan: de kerken zijn gelucht voor de dienst, maar worden ook na de dienst en doordeweeks doorgelucht. Tijdens de dienst blijven deuren zoveel mogelijk open, iedereen laat een contactadres achter bij de ingang, desinfecteert de handen en we verlaten na afloop de kerk rustig en georganiseerd. Uiteraard hebben de stoelen voldoende afstand van elkaar aan alle kanten. Voor hen die uit één huishouding komen zijn er plaatsen bij elkaar vrijgehouden.

Onze gemeenteleden krijgen ook steeds meer vertrouwen in deze aanpak, wat te zien is aan het groeiende aantal kerkgangers. Dat is uiteraard  verheugend. De diensten zijn merkbaar wat veranderd, zo wordt er niet gezongen en gesproken door de gemeente en ontbreekt het koffiedrinken nog, maar er is wel regelmatig een solist aanwezig. Het met elkaar vieren van de eredienst wordt zo ook in deze tijd een bijzondere gebeurtenis.

Komt u binnenkort ook weer?