Nog eenmaal musical

Musical ‘Vis-à-vis’ was groot succes.

protest (vergroot)Het ligt alweer even achter ons, maar in  het weekend van 7, 8 en 9 oktober was het eindelijk zover: de uitvoeringen van de musical ‘Vis-à-vis’.
Het begon eigenlijk al op donderdag 6 oktober. Met een groep mensen werd de kerkzaal omgebouwd tot theaterzaal. Het podium werd  opgebouwd en voorzien van de decorstukken en het  licht en het geluid werden geïnstalleerd.
’s Avonds vond de generale repetitie plaats. Spannend, want voor het eerst stonden we, gegrimeerd en gezenderd, op het toneel tussen de decorstukken en in het volle licht. Dat was soms even wennen. En het gezegde: “Een slechte generale maakt een goede voorstelling”, was bij ons geloof ik wel van toepassing…..!
Dat het publiek nieuwsgierig was bleek wel uit het feit dat de drie uitvoeringen goed werden bezocht. Op zaterdag en zondag moesten er zelfs stoelen bijgezet worden. In totaal zijn er 292 mensen komen kijken, een aantal waarop we niet hadden durven hopen.
De acteurs en musici zetten hun beste beentje voor en deden hun uiterste best om er een mooie voorstelling van te maken.
Het verhaal speelde zich af in supermarkt ‘Versland’. Manager J.P. Haring probeert de rode cijfers te verdoezelen voor zijn vrouw en het personeel. Ook probeert hij de arme visboer Arie Ichtus, die met zijn viskar voor de winkel staat, weg te werken.
Ze komen allemaal tegenover elkaar te staan; ‘Vis-à-vis’ dus.
Met snode plannen probeert JP de visboer weg te krijgen en hij schroomt daarbij niet zijn politieke vriendjes in te schakelen. Hij heeft echter geen rekening gehouden met zijn personeel, dat bijna in staking gaat.
In een mooi lied tussen JP, zijn alter ego, Arie en het koor komt hij erachter dat hij op de verkeerde weg is.
Gelukkig had stiefdochter en tevens vakkenvuller Sofie de situatie goed door. Zij bedacht een prima plan: De visboer krijgt een afdeling in de supermarkt. Een feestelijke opening is het slot van het verhaal.
Het verhaal werd opgeluisterd door mooie, zelfgeschreven liederen en muziek.
Het mooie, zuiver gezongen en ook mooi uitgelichte lied van de engel en de duivel viel op. Het echtpaar Bert en Erna Zadelaar, milieuactivisten, zorgden voor de vrolijke noot.
Het enthousiaste publiek gaf de spelers en muzikanten op zondag een staande ovatie, waarna de regisseuse Stephanie Buron op het podium werd geroepen en samen met dirigent Benno Boeijink en andere medewerkers werd bedankt.
We kijken voldaan terug op een mooi musicalweekend. We zijn er trots op dat er veel mensen, ook van andere kerkgemeenschappen en daarbuiten hebben meegedaan. Met elkaar deze musical vormgeven was een van onze doelstellingen.
We willen iedereen die binnen en buiten de kerk dit project mogelijk heeft gemaakt hartelijk bedanken.
Tot slot, als u dit stukje leest is ook ons slotfeest achter de rug en valt het doek definitief voor deze musical.
Wij hebben er met elkaar heel erg van genoten, wij hopen u ook.

Namens de organisatie,
Marianne Kamphuis

slotlied