Oude Kerk Open

Oude Kerk Open met expositie

“Ongeziene schoonheid, ‘samen’ leven in coronatijd”

Elk jaar wordt de Oude Kerk opengesteld van mei tot september, op zaterdag tussen 11.00 – 15.00 uur. Een team van trouwe vrijwilligers opent de deuren en geeft bezoekers de gelegenheid om in het kerkgebouw rond te kijken. In de afgelopen jaren was de openstelling een succes: veel mensen kwamen binnen die alleen op vakantie een kerk binnengaan. Men vond het mooi om de kerk van binnen te zien en ook even te verstillen in de overweldigende ruimte van de kerk.
Mocht u het ook leuk vinden om mee te werken in een prachtige omgeving, en te helpen met de Oude Kerk Open, voor een paar zaterdagen per jaar, geef u op bij Arie van der Bor (avdbor44@ziggo.nl) Uw hulp wordt zeer gewaardeerd!

Dit jaar is er een speciale tentoonstelling rond geloof en corona. Tien kunstenaars uit Rijswijk en Gouda zijn bezig geweest met de vraag: Hoe is deze coronatijd voor ons? Met wie zijn wij verbonden? Wat is de hoogte en diepte van deze tijd? Wat zijn de lichtpuntjes in deze periode?
Kortom: een expositie op het snijvlak van corona, verbondenheid en geloof.

Zoals overal tegenwoordig gelden er ook bij deze openstelling coronaregels: er is een maximum aantal bezoekers, er worden geen rondleidingen gegeven en er wordt een onderlinge afstand van minstens 1,5 meter bewaard.

In het midden van het kerkblad zit de poster van de expositie in de Oude Kerk. Deze kunt u, als u wilt, voor het raam hangen om anderen ook uit te nodigen voor de expositie. Zo krijgen voorbijgangers ook wat mee van de schoonheid van de kerk en de verdieping van de kunst.

We hopen u vanaf 15 mei in de Oude Kerk te verwelkomen.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met ds. Sifra Baayen (06 38777744 of sifrabaayen@pgrijswijk.nl ) of met Arie van der Bor.