Nieuwsbrief 52 d.d. 21 april

AAN: de gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Rijswijk
Nog steeds kunnen er helaas geen kerkgangers aanwezig zijn bij de zondagse erediensten, u bent er allen van op de hoogte. In het nieuwe Kerkblad, dat u vanaf 21 april kunt ontvangen, staat in de column ‘Vanuit de Kerkenraad’ nog geschreven dat we hopen op beter nieuws bij de persconferentie van dinsdag 13 april. Helaas, bij die uitzending hoorden we alleen maar sombere berichten over de grote aantallen besmettingen, verlichtingen waren nauwelijks mogelijk. Maar dinsdagavond 20 april, bij een extra persconferentie, vernamen we eindelijk positief nieuws: per woensdag 28 april geldt de avondklok niet meer en mogen we ’s avonds na 22.00 uur weer buiten zijn; we mogen met ingang van die datum weer met (maximaal) twee personen bij elkaar een bezoek brengen, onder strikte voorwaarden gaan de terrassen van 12.00 tot 18.00 uur open (voor maximaal twee personen per tafel) en voor het winkelen hoeven geen voorafgaande afspraken meer te worden gemaakt. Maar blijf voorzichtig en houdt u aan de regels voor veiligheid en hygiëne, want het voortdurend hoge aantal besmettingen moet echt veel verder omlaag gaan!

Nu met de snel toenemende vaccinaties mogen we verdere verlichtingen verwachten, ook al moeten we nog wel heel voorzichtig zijn. Denk daarbij vooral aan alle medewerkers in de zorg, die zo keihard werken in ziekenhuizen en in zorgcentra, om hulp te bieden aan kwetsbaren en coronapatiënten! Maar de situatie in ons land lijkt nu te verbeteren en we mogen eindelijk rekening gaan houden met de openstelling van de Nieuwe Kerk en de Oude Kerk voor kerkgangers in de nabije toekomst (zij het in eerste instantie nog beperkt tot maximaal dertig personen). Als in onze Protestantse Gemeente Rijswijk het besluit wordt genomen dat kerkgang weer mogelijk is, dan wordt u met een korte extra nieuwsbrief op de hoogte gesteld en zal dit worden aangekondigd op zondagmorgen via kerk-tv en kerkradio. Wat geweldig mooi als we op de zondag weer mogen samenkomen in onze beide kerken. We wachten nu op verdere informatie van de overheid voordat de Kerkenraad een besluit neemt.

Het project van de zegentegeltjes met Pasen
Wat een mooi initiatief en wat een geweldig leuk resultaat: heel veel zegentegeltjes zijn door de vrijwilligers rondgebracht bij de gemeenteleden van 50 tot 75 jaar, en veel prachtige zegenwensen zijn door hen aan andere gemeenteleden in Rijswijk overhandigd. Het idee voor deze tegeltjesactie is opgemerkt door de Protestantse Kerk Nederland, die het idee heeft doorgegeven aan KRO-NCRV voor het programma ‘Petrus in het land’, dat wekelijks op zaterdag via NPO2 wordt uitgezonden. Een camerateam van KRO-NCRV heeft de afgelopen twee weken een paar dagen de tijd genomen om hier in Rijswijk tv-opnamen te maken over dit project. We zijn heel benieuwd naar het resultaat! De uitzending van ‘Petrus in het land’ zal plaatsvinden op zaterdag 1 mei om 17.10 uur via NPO2.

Plannen voor de Pinksterwandeling
In het nieuwe Kerkblad wordt u verteld over de plannen voor mooie Pinksterwandelingen in Rijswijk, die u samen kunt maken. Als aanvulling op het bericht in het Kerkblad mag ik u vertellen dat er twee wandelingen zijn samengesteld: de korte Pinksterwandeling van 2,5 km. heeft als begin- en eindpunt de zandspeeltuin aan de Generaal Spoorlaan (tegenover het zorgcentrum van Florence) en de lange Pinksterwandeling van 7 km. heeft als begin- en eindpunt de Oude Kerk.

Gezocht: een nieuwe bezorger Kerkblad
De redactie van het Kerkblad is op zoek naar een nieuwe bezorger voor wijk 9 (o.a. Koninginnelaan, Beetslaan, Da Costalaan en Bilderdijklaan, ca. 34 adressen). Wilt u de redactie eens per maand een paar uur een handje helpen, stuurt u dan een berichtje naar redactie@pgrijswijk.nl om u aan te melden. Bij voorbaat hartelijk dank namens de redactie van het Kerkblad!

Vervolg van de nieuwsbrieven
Het volgende Kerkblad, met de nieuwsbrief als inlegvel, verschijnt op woensdag 2 juni.