Even Voorstellen

Jullie hebben het de afgelopen maanden al horen langskomen: er is een nieuwe predikant beroepen voor de Protestantse Gemeente Rijswijk op de plek die ds. Michiel de Leeuw achterliet.
Ik ben ds. Sifra Baayen-Op ’t Land. Ik ben 32 jaar en kom uit de omgeving van Utrecht, waar ik opgroeide en studeerde. Wat betreft hobby’s: ik trek graag met mensen op. Helaas zijn in deze coronatijd de mogelijkheden daarvoor wat schaars. Daarom beperk ik mij nu tot andere leuke activiteiten zoals fietsen, lezen en bakken.

Het geloof in Jezus stond in het gezin waar ik opgroeide centraal. Mijn eerste ervaringen met de kerk waren in de Opstandingskerk in Houten, die zo lang als ik me kan herinneren Samen Op Weg was. In deze kerk droeg ik bij aan de jeugdkerk, een onderdeel van de Opstandingskerk. De Jeugdkerk huurde elke twee weken de plaatselijke disco af om zondagmiddag te geloven op een eigen manier. Tijdens mijn studietijd in Utrecht maakte ik kennis met de Domkerk, waar ik de liefde voor liturgie heb meegekregen. Het was ook in Utrecht waar ik het praktische deel van mijn opleiding deed in de wijkgemeente Zuilen. Daar werkten we samen uit hoe we kerk kunnen zijn in de stad.
Mijn eerste gemeente was de Protestantse Gemeente Echtenerbrug-Oosterzee. Daar ervoer ik hoe het is om dorpsdominee te zijn. Ik wist niet dat het touwtje uit de brievenbus nog echt bestond! Het was er leuk, al vind ik het ook geen straf om weer terug te zijn in een stedelijke omgeving. Na Echtenerbrug ben ik een jaar ingesprongen in de kerk van Rutten (Noordoostpolder), waar een collega ziek uitgevallen was. Ik heb er bijzonder van genoten, omdat we daar verschillende activiteiten bedachten en uitvoerden om kerk te zijn in coronatijd. De activiteiten varieerden van gesprekswandelingen tot een avond groentepakketten samenstellen voor de diaconie. Het was heel mooi om te zien dat deze activiteiten een nieuwe spirit in de gemeente gaven.

Ik ben getrouwd met Thijs-Willem en samen hebben we een zoontje Erik, nu 2 jaar oud. Mijn man werkt sinds dit jaar voor het ministerie van LNV in Den Haag. Hij heeft een uit de hand gelopen hobby geschiedenis, dus wie weet kan hij samen met de archivaris nog wat leuke dingen over de vroege geschiedenis van de Oude Kerk opdiepen.

Ik zie ernaar uit om jullie als gemeente te dienen. Hopelijk maken we snel kennis via telefoon of in de kerk.
ds. Sifra Baayen

image1

Sifra Baayen staat voor de kerk van Rutten met het resultaat van een  van de zomeractiviteiten: een groentepakket om rond te brengen bij de diaconale adressen.

(foto gemaakt door een fotograaf van het Friesch Dagblad, Marco Keyzer)