Nacht van de Vluchteling

nacht
Rijswijkers lopen mee met de Nacht van de Vluchteling
De nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni is de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen tientallen Rijswijkers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag. Loop jij ook mee?

Waarom?
Het doel van de sponsorloop is om geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Het gaat bijvoorbeeld om een dak boven het hoofd, schoon water, voedsel, medische zorg en onderwijs. Door ’s nachts 40 kilometer te lopen kun je een beetje ervaren hoe het moet zijn om ’s nachts grote afstanden af te moeten leggen als vluchteling. Naast het ophalen van geld zorg je er met je deelname natuurlijk ook voor dat je op een positieve manier aandacht vraagt voor vluchtelingen wereldwijd.

Hoe kan ik meehelpen?
We willen met zoveel mogelijk Rijswijkers meedoen aan de Nacht van de Vluchteling. Er is inmiddels een team gestart onder de naam Rijswijk loopt mee! Wil je meelopen? Ga naar www.nachtvandevluchteling.nl/team/rijswijk-loopt-mee en meld je aan! Meehelpen kan ook door het team of een individuele loper te sponsoren. Dit kan via dezelfde website. We zijn blij met elke donatie!

Moet ik trainen voor de Nacht van de Vluchteling?
In één keer 40 kilometer lopen is een hele uitdaging, zeker als je niet zo vaak wandelt. Daarom organiseer ik enkele prachtige wandelingen ter voorbereiding op de Nacht. De wandelingen zijn in of in de buurt van Rijswijk. Meer informatie? Stuur een e-mail aan Romke Jan (rdevries@rijswijk.nl).

Romke Jan de Vries