Musical in Coronatijd

U denkt misschien als u de titel leest, is dat nu belangrijk in deze tijd… een stukje over de musical? We hebben wel iets anders aan ons hoofd om aan te denken. Dat begrijpen we helemaal. In deze vreemde Coronatijd gaat het vooral om gezondheid. Dat is het belangrijkste wat nu telt!

Er zijn vele maatregelen genomen om te proberen het virus in te dammen. Vooral veel thuisblijven en werken, nu (nog) even niet naar school, 1.50 meter afstand houden, weinig of geen bezoek en zo zijn er nog meer maatregelen. Het lijkt wel of we met elkaar in een vreemde film zitten.
De meeste coronamaatregelen die genomen zijn, zijn nog steeds van kracht. Zo ook de 1.50 meter afstand houden. Daar hebben we met de musical ook last van, want hoe kun je repeteren en een uitvoering geven met 1.50 meter afstand houden van elkaar?

De organisatie van de musical heeft dan ook besloten dat de uitvoering in oktober helaas niet doorgaat, hij wordt uitgesteld. Hoe jammer we het ook vinden, er is immers al heel veel werk verzet, u zult begrijpen dat het gezien de huidige coronacrisis niet anders kan.

Echter van uitstel komt geen afstel! We hopen (!) dat we in september/ oktober op een of andere manier misschien weer kunnen repeteren. In dat geval zal de uitvoering plaats vinden op 12, 13 en 14 maart 2021. Mocht het zo zijn dat we ook in het najaar nog niet kunnen repeteren dan verschuiven we de uitvoering naar oktober 2021. Een jaar later dan we van plan waren.
Het is voor al die enthousiaste deelnemers even slikken, maar gezien de huidige omstandigheden kan het helaas niet anders.

Het betekent niet dat we elkaar als groep nu voorlopig niet meer zien en spreken, want we vergaderen gewoon door, nu online. Ook organiseren we online ontmoetingen met de deelnemers om in contact te blijven. Én we repeteren niet alleen onze teksten, maar ook de liederen worden al druk alleen of met elkaar geoefend.

U ziet, ondanks deze coronatijd, blijven we toch enthousiast bezig, zodat we u ooit een mooie musical kunnen laten zien.
U hoort nog van ons wanneer dat precies zal zijn.
Tot die tijd zeggen we, het ga u goed. Blijf gezond!

Namens de organisatie van de musical,
Marianne Kamphuis