Groep 45-67


45-67

 

Terugblik ‘Eten, praten, bezinnen’ project 45-67 over samen delen

 “Ik vond het een fijne zinvolle avond, zeker voor herhaling vatbaar.” Eén van de reacties van de deelnemers aan ‘Eten, praten, bezinnen’ van de groep 45-67. Thema was ‘samen delen’.

We begonnen de avond met een voorstelrondje en ieders verwachtingen van de avond. Vervolgens genoten we van een heerlijk bereid driegangendiner, waarbij het ‘samen delen’ tot uiting werd gebracht. Zo hadden we onder meer brood, kroepoek en ijstaart, die we afbraken of afsneden en aan de ander gaven. Na het diner begon de gespreksavond. Aan de hand van eigen meegebrachte artikelen en foto’s, mochten we zeggen wat we op een foto zagen. Vervolgens vertelde de eigenaar waarom hij deze foto of dit artikel had meegenomen. De meesten vonden een afbeelding van een getekende klok zonder wijzers intrigerend. Ging het om te weinig tijd voor elkaar, of dat we het allemaal zo druk hebben? De eigenaar vertelde dat het in het leven bijna altijd om tijd draait. Er zitten 24 uur in een dag en vaak is dat te weinig voor hetgeen we willen doen. We zeggen dat we geen tijd hebben, maar is dat wel zo? Als iets echt belangrijk is, maken we tijd, toch? Het is goed om af en toe tijd voor elkaar te maken en tijd te delen. De andere kant kan zijn, dat mensen die weinig meer ondernemen, vaak verwachten dat anderen ruimschoots de tijd nemen voor hen. Die balans vinden kan een uitdaging zijn.

Na de fotosessie bespraken we welke bijbelteksten over ‘delen’ ons het meest aanspraken en welke eigen/eigentijdse situatie we daarin zagen. Jezus vindt het belangrijk dat we aan anderen geven. Hoe ver ga je daarin? Er ontstond een levendig gesprek over dit onderwerp. Het laatste gedeelte sloot daarop aan, de gespreksleider las een chassidische vertelling over het bereid zijn van de armen om te ontvangen en over de twijfel of rijken bereid zijn te geven.

Er werd afgesloten met een mooie tekst en een prachtig lied.

Wil je ook eens deelnemen aan een zinvolle avond en met ons mee eten, praten en bezinnen over een bepaald thema? Noteer dan donderdag 16 februari alvast in je agenda.