Fietsgroep

20200616_140215Schuilplaats voor de regen van onze fietstocht
Om half elf vertrokken bij de kerk in Rijswijk, na de heerlijke verjaardagstraktatie van Edward,  voor een mooie geplande route naar Hoek van Holland en door de duinen terug.
De buien zouden wegblijven tot wij weer terug waren in Rijswijk.
Koffiepauze bij “Het Blauwe Hek” en dan richting Hoek van Holland. In Hoek van Holland verschenen al donkere wolken aan de horizon. Even een korte lunchpauze en dan de kortste route naar Rijswijk. Bij tuincentrum De Carlton kondigde zich de eerste bui aan. Hier even schuilen voor het buitje dachten wij. Na twintig minuten wachten op gepaste afstand weer vol goede moed richting Rijswijk. Helaas na zo’n tien minuten barstte de volgende bui echt los. Gelukkig waren we vlakbij de ISW Hoogland. Daar was een droge fietsstalling voor het personeel. Druk werden de weerapps geraadpleegd hoe lang de bui zou duren. Na een half uurtje geen verbetering in de lucht.
Een lerares van ISW Hoogland, volgens mij was haar naam Marieke, had wel een beetje medelijden met ons en wij werden uitgenodigd voor een heerlijke kop koffie in de vergaderzaal van de school. Hier zaten we dan droog en op gepaste afstand te genieten van de aangeboden koffie. Marieke bleek later nog een voormalig lid van de fietsclub te kennen die haar collega was geweest.
Nadat het een beetje droger was geworden vol goede moed richting Rijswijk. Maar dat te vroeg ingeschat.
Het bleef nat dus zijn we toch, niet geheel droog, in Rijswijk gearriveerd.
Deze fietsdag, 16 juni 2020, hebben wij niet droog kunnen houden.
Groetjes, Han

20200616_140158