Fietsgroep

Dinsdag 15 september 2020, Prinsjesdag. Negen leden van de fietsclub verzamelen om 09.00 uur bij Gerard. Daar wordt koffie gedronken. Vier auto’s met fietsendragers, elk voor twee e-bikes zijn beschikbaar. De bestemming van onze reis is Bunnik, want we gaan op bezoek bij Wim en Toos van Aalst, die in maart van dit jaar verhuisden naar dit mooie dorp. Wim, lid van onze fietsclub, heeft ons uitgenodigd hun “nederig stulpje” te komen bekijken. Om ook nog te kunnen fietsen heeft hij een fietstocht samengesteld over de zeer fraaie Utrechtse Heuvelrug. Kees v.d. Klis, een fanatiek voorvechter van het behoud van de fiets zonder elektrische ondersteuning, heeft zijn fiets niet meegenomen omdat hij vandaag de fiets (e-bike!!) van Toos mag gebruiken. Kijken of deze ervaring hem verleidt om ook een e-bike aan te gaan schaffen.

De fietsclub gaat op bezoek in Bunnikherenfiets

Om 09.30 uur vertrekt de stoet auto’s vanuit Rijswijk richting Bunnik, waar iedereen een uurtje later is gearriveerd. De nestor van onze fietsclub, Co Huisman, heeft meegereden met het jonkie van de club, Kees Aartsen. Tijdens de rit heeft Co vanuit zijn rijke ervaring Kees wat “bijles” kunnen geven. De ontvangst door Toos en Wim is allerhartelijkst. Vol trots geven ze ons een rondleiding door hun woning. Hierna begrijpt iedereen waarom ze op slag verliefd zijn geworden op dit huis. Dankzij het schitterende weer wordt op het grote terras van de fraaie tuin koffie met iets lekkers genuttigd.

Daarna is het tijd voor onze kernactiviteit, fietsen. Wat is het heerlijk fietsen door de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Heel veel bossen en het laatste beetje bloeiende heide worden door ons bewonderd. Uiteraard wordt de 30 km lange tocht een aantal keren onderbroken voor een versnapering. Zo wordt een glaasje “fris” gedronken in de buurt van de Pyramide van Austerlitz, een (meegebrachte) boterham gegeten in de bossen en een ijsje genuttigd aan het einde van de route in Bunnik.

fietsenfietsen park

Daarna terug naar de bungalow van Toos en Wim alwaar het bier wel heel erg lekker smaakt na de inspanningen van de fietstocht op deze zeer warme nazomerdag. Rond vijf uur is het tijd voor een wandeling langs de Kromme Rijn naar het terras bij het Stayokay-hostel, gehuisvest in een bijzonder mooi pand. Bij dit hostel wordt een heerlijke warme maaltijd gebruikt.

theetijddiner

Nadat we weer terug gewandeld zijn naar huize van Aalst wordt nog een kopje koffie gedronken. Tegen 20.00 uur is het de hoogste tijd de thuisreis te aanvaarden. We hebben genoten van deze dag, de mooie fietstocht en de gastvrije ontvangst van Toos en Wim. Het is een topdag geweest. Op de terugweg verklaart Kees v.d. Klis weliswaar genoten te hebben van de e-bike van Toos maar dat hij toch voorlopig nog niet zal overgaan tot de aanschaf van een e-bike.

Gerard v.d. Deijl