Fietsclub

De Moezelreis van de fietsclub

de kerk met de 7 torentjes
de kerk met de 7 torentjes
« 1 van 14 »

 

 

Van de fietsclub hadden zes sportieve mannen, te weten Co Huisman, Wim van Aalst, Wim v.d. Sloot, Edward Brinksma, Kees v.d. Klis en Gerard v.d. Deijl zich aangemeld voor een korte fietsvakantie in het Moezelgebied. Op maandagochtend 29 mei om 04.45 uur (!!) verzamelden ze zich om weggebracht te worden door twee lieve echtgenotes (Rieneke en Toos) naar het opstappunt bij IKEA in Delft. Via acht andere tussenstops arriveerden we rond 08.45 uur in Asten, waar een welverdiend kopje koffie met een plakje cake kon worden genuttigd.

Een half uur later zaten we in de bus die ons naar de eindbestemming, Dieblich, moest brengen.

Omdat we daar pas na 16.30 uur mochten aankomen werd een toeristische route gereden die ons o.a. in Bonn bracht, waar we twee uur “vrijgelaten werden”.

De temperatuur in Bonn was inmiddels opgelopen tot ruim 33 graden. Een zwaardere inspanning dan het heffen van een glas met inhoud en dit verplaatsen naar de mond was niet verantwoord in deze omstandigheden. Ook zochten we nog wat verkoeling in de schaduw aan de kant van de Rijn, maar we waren blij dat we na twee uur weer de bus in konden, omdat daar airconditioning aanwezig was.

Om 16.45 uur arriveerden we bij ons hotel in Dieblich.

Het bleek een sober maar schoon hotel te zijn, waar we snel onze kamers opzochten om ons op te frissen voor het diner.

Van dinsdag tot en  met donderdag werd elke dag een route gefietst van iets meer dan 50 km.

Het weer was prachtig, de omgeving zeer mooi en de fietspaden goed berijdbaar en vlak. De onderlinge sfeer was uitmuntend. Er werd veel en hard gelachen en menig terras werd bezocht.

De door ons gereden routes lagen tussen Enkirch en Koblenz.

Zo bezochten we o.a. de steden Zell (van de bekende Zeller Schwarze Katz), Cochem (met de Reichsburg), Beilstein (met de overblijfselen van de burcht Metternich), Nassau (van de koninklijke familie) en Koblenz (waar op de Deutsches Eck de Rijn en Moezel samenkomen).

De terugreis op vrijdag 2 juni ging via Limburg an der Lahn, een stad vol vakwerkhuizen en de bekende Dom van Limburg, een kerk met 7 torentjes. Nog een tussenstop voor de lunch en daarna  weer naar Asten, waar we dankzij de vele files bijna een uur te laat aankwamen.  Na de maaltijd vertrokken we naar Delft waar we klokslag 20.30 uur arriveerden. De beide dames stonden al op ons te wachten.

Terugkijkend is er maar één conclusie mogelijk : het was een topweek!!!