Diaconieuws

Koffie met inhoud

U bent elke donderdagmorgen van 10.00-11.30 uur van harte welkom aan de P. van Vlietlaan 2. Sinds de start 4 mei jl, hebben we al veel visite mogen ontvangen en al leuke contacten tijdens deze koffieochtenden  gelegd, vanuit de wijk Steenvoorde maar ook van buiten de wijk.  Waardevolle gesprekken hebben we onderling, die ook gaan dieper dan over het weer o.i.d. Tussen de bezoekers van de koffieochtenden ontstaan ook leuke contacten. We hebben het goed met elkaar en ervaren het werkelijk als een zegen. Dat willen we niemand onthouden. We zouden het leuk vinden om ook u een keer te ontmoeten. Vindt u het prettig om met mij persoonlijk een gesprek te hebben dan is dat ook een mogelijkheid.
Lina en ik zien uit naar u allen!
Therese van Kampen.

Conversatie gesprekken Al een aantal keren heb ik de vraag gekregen van hoogopgeleide statushouders om Nederlandse gesprekspartners voor hen te vinden, die zin hebben om op hun niveau met hen te communiceren,  1 op 1. Heeft u tijd en zin? Laat het me even weten.

 

Untitled.FR12

Geachte mantelzorgers,
Heeft u de mantelzorgwaardering van dit jaar al aangevraagd? Zo niet, dan herinneren wij u hier graag aan.
De mantelzorgwaardering is een bedrag van 80 euro van de gemeente Rijswijk. De gemeente wil mantelzorgers hiermee bedanken voor hetgeen men als mantelzorger in 2017 betekent voor een naaste en voor de samenleving.

U komt in aanmerking als u:
Mantelzorger bent voor een inwoner van de gemeente Rijswijk. Tenminste 8 uur per week, of minder dan 8 uur per week maar langer dan 3 maanden voor die persoon zorgt.
De waardering dient men ieder jaar opnieuw zelf aan te vragen.
U kunt de mantelzorgwaardering nog aanvragen tot 15 oktober 2017 via de website van Mantelzorg Welzijn Rijswijk: www.welzijn-rijswijk.nl/mantelzorgwaarderingaanvragen

Beschikt u niet over internet dan kunt u via Welzijn Rijswijk een folder aanvragen waarin een aanvraagkaart zit die u op kunt sturen. Telefoon 070-757 9200

Het bedrag zal rond 10 november 2017 (de Dag van de Mantelzorg) worden overgemaakt.