Zegentegels

tegeltje

In deze tijd van binnenzitten, maken we ons best zorgen om anderen. We kunnen nu niet zomaar bij anderen langs. God laat zich gelukkig niet beperken door een dichte deur. Jezus verscheen na Pasen gewoon binnen in een huis en zegende de mensen. Zijn zegen: Vrede zij met jullie. Zijn zegen mogen we doorgeven. Juist aan volgende generaties.

Jezus geeft zijn leerlingen de kracht mee om mensen te zegenen. Dus dat hebben we in huis. Deze zegen kunnen we opschrijven en doorgeven. De kerk wil op een originele wijze gemeenteleden de kans geven om Gods zegen voor zichzelf en voor de ander door te geven.  We bezorgen bij mensen tussen de 50 en 75 jaar thuis twee tegeltjes (gewone witte badkamertegels) en een gekleurde porseleinstift.  Daarop kun je één zegen voor jezelf en één zegen voor een ander schrijven.
Voorbeelden genoeg van zegenbedes: Een Ierse huiszegen is: Moge je zorgen kleiner worden en je zegeningen groter. En moge niets dan vreugde komen door deze deur. Een voorbeeld van een vrije zegen: Naast jouw voet, Zijn voet. Bij jouw handen, Zijn handen. In jouw liefde, Zijn Liefde.

Heb je zelf een mooie zegen opgeschreven en wil je die delen? Stuur dan je foto naar sifrabaayen@pgrijswijk.nl of Whatsapp/Signal/… naar tel. 06 3877 7744.

 

Ben jij jonger of ouder en wil jij ook een paar tegeltjes en een stift ontvangen? – app of sms dan even je adres aan 0638777744 (ds. Sifra Baayen). Dan komen wij het bezorgen.