De Fietsclub

De Fietsclub (en haar gasten) bezoekt de Effectenbeurs.

Op dinsdag 16 januari stond voor de fietsclub een rondleiding op de Amsterdamse Effectenbeurs op het programma. Omdat enkele leden van de fietsclub die dag verhinderd waren werden enkele gasten uitgenodigd, waardoor de totale groep uit 17 mannen bestond.
Om 09.15 uur werd in de Nieuwe Kerk verzameld. Na een kopje koffie gedronken te hebben vertrokken we wandelend naar het station, waarvandaan we via Den Haag HS richting Amsterdam reden. Het werd een memorabele treinreis, nietwaar Henri?
Rond 11.00 uur arriveerden we op het Centraal station van Amsterdam. Na een korte wandeling meldden we ons op Beursplein 5.
Nadat we onze jassen (en petten) in lockertjes hadden opgeborgen en we ons allemaal hadden gelegitimeerd kon de rondleiding beginnen.
Het was bijzonder boeiend. We kregen van alles te horen over de geschiedenis van de beurs, de producten die op de beursvloer worden verhandeld en mochten ook een kijkje nemen op de beursvloer. De geleerde kennis werd getest in een proefopstelling waarbij we in twee rondes konden laten zien of we het principe van handelen op de beurs nu machtig waren.
Na ruim anderhalf uur stonden we weer buiten en kon de traditionele behoefte aan koffie en appeltaart worden bevredigd in een nabij gelegen horecagelegenheid.
Het bezoek was zeker de moeite waard, niet alleen vanwege de opgedane kennis, maar ook het rondlopen in het gebouw van de beurs van Berlage was heel bijzonder.
De terugreis verliep heel voorspoedig en rond 15.30 uur meldden we ons weer in Rijswijk.

groep AEX

Op de foto zien we alle deelnemers aan de AEX-experience.

Gerard v.d. Deijl