De Samenlopers

samenlopers
Oproep voor fietsen en fietsonderdelen voor het
fietsenproject in het AZC Rijswijk
Indien u thuis fietsen of onderdelen voor fietsen heeft dan vragen wij u of u die zou willen doneren aan het fietsen- project in AZC Rijswijk.
De fietsen en fietsonderdelen kunnen donderdag- middag tussen 15.00 en 17.00 uur worden afgegeven bij het AZC aan de Lange Kleiweg 80, 2288 GK Rijswijk. Indien dat een probleem is kunt u bellen/ e-mailen met Kees van Oosterom (06-21212031, oostecw@gmail.com voor een afspraak om het op te halen.
In het AZC Rijswijk verblijven zo’n 470 asielzoekers. Een fiets is een belangrijk middel om bv. naar school te gaan, boodschappen te doen, naar afspraken te gaan, enz. Er is een redelijke doorstroom van asielzoekers zodat er telkens weer fietsen voor alle leeftijden nodig zijn.
Vanaf de begintijd van het AZC Rijswijk hebben vrijwilligers van De Samenlopers fietsen gerepareerd in het AZC. De faciliteiten hiervoor zijn in de loop der tijd verbeterd. Ook zijn er nu 4 vrijwilligers vanuit het AZC die meehelpen met het repareren van fietsen. Waar mogelijk wordt ook de AZC-bewoners geleerd om hun fiets zelf te repareren.
 fiets
Wanneer u een fiets geeft, wordt door het reparatieteam gekeken wat gerepareerd moet worden. Indien er veel kosten gemaakt moeten worden zal de fiets mogelijk uit elkaar worden gehaald om vervolgens de bruikbare onderdelen voor reparatie van andere fietsen te gebruiken. Zo langzamerhand zijn we van veel markten thuis.
Kinderzitjes, fietsmandjes, gereedschap dat u over heeft en dat gebruikt kan worden om fietsen te repareren is van harte welkom.
Met uw spullen kunnen wij onze naaste, in dit geval de AZC-bewoners blij maken.
De Samenlopers
fiets rep